Új i30 három ajtóval


Az már köztudottá vált, hogy a Hyundai a korábbi i30 modelljével ellentétben az új modell hagyományos ötajtós és kombi változat mellett háromajtós, sportos változat bemutatását is tervezi. 

A nemrég leköszönt első generációs i30-ból – sokak bánatára – nem készítettek kupéváltozatot. Az emiatt bánkódóknak eddig be kellett érniük a testvérmárka, a KIA Ceed sportosra rajzolt háromajtós kivitelével. 

Most azonban végre felismerték a döntéshozók, hogy a márkaarculat frissítése érdekében a Hyundai márkának is szüksége van egy sportos változatra. 

Mivel eddig semmilyen képes információ nem szivárgott ki, így a korábban már sok jövőbeli Hyundai modellt megálmodó Theofilus Chin elkészítette a háromajtós i30 grafikáját is. 


Az új változatról egyelőre még nem sok információval rendelkezünk, csupán annyi bizonyos, hogy a kupékivitel az év végén mutatkozhat be a nagyközönségnek. Megjelenése mellett teljesítményben is eltér majd a „hagyományos” változatoktól, mivel a hírek szerint kapható lesz a márka vadonatúj 1,6 literes T-GDi turbós benzinmotorjával is, amelynek teljesítménye 204 lóerő. 

A modell gyártása az év végén kezdődik meg a Nosovicében található európai Hyundai üzemben. 

Forrás:  blogautomobile.fr

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei