Hat Hyundai a legbiztonságosabb modellek között


A legmagasabb értékelést kapott hat új Hyundai modell a legutóbb elvégzett amerikai töréstesztek eredményeként. A modellek között van az Elantra, a Sonata a Genesis, az Equus, valamitn a Tucson és a Santa Fe is. 

„A biztonság a Hyundai számára kiemelten fontos tényező, így büszkék vagyunk arra, hogy hat modellünk is ilyen jó helyezést ért el a tesztek során.” – mondta Mark O’Brien, a Hyundai Motor America Termék és Vállalati tervezési részlegének elnök-helyettese. 


„Miután a középkategóriában vezető szerepet kaptunk az ESP alapfelszereltségként történő bevezetésével 2005-ben, a Hyundai elkötelezte magát a passzív és aktív biztonsági technológiák fejlesztése irányába.” 


Az IIHS biztonsági értékelésében elért legmagasabb kategória segíti a vásárlókat olyan járművek választásában, melyek jóval magasabb szinten teljesítik az elvárásokat, mint az a szövetségi biztonsági előírások szerint elvárható lenne. 2010-ben az intézet megszigorította a legmagasabb kategóriába sorolás feltételrendszerét, és azóta a legbiztonságosabb kategóriába sorolás feltételrendszeréhez a borulásos ütközéskor is „jó” minősítésre van szükség. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei