Új székházat épít a Hyundai Motor America


Két évtized után új székházat épít a Hyundai Motor America a Kaliforniában található Fountain Valleyben. Az új épület a Hyundai Motor Company történetének eddigi legnagyobb ilyen jellegű beruházása, amely több, mint 150 millió dolláros befektetéssel valósul meg.

„Ez az új nemzeti főhadiszállás a Hyundai jövőképét jeleníti meg és azt az innovációt, valamint kreativitást képviseli, amely a mai Hyundai márkát is jellemzi.” – mondta John Krafcik, a Hyundai Motor America vezetője. „Ez a beruházás a Hyundai azon globális elkötelezettségét is tükrözi, hogy beruházásaiból a közösség is részesüljön.”    

A világhírű Gensler tervezőiroda által megálmodott építmény energiafelhasználásának tervezésekor maximálisan betartották a legszigorúbb előírásokat, így jogosan kaphatja meg a LEED tanúsítványt, mely egy nemzetközileg elismert, építményekre szakosodott környezetbarát energiatanúsító értékelési rendszer.


Az épület stílusa elegáns és modern, bár mégis klasszikus, melynek homlokzatát üvegfelület borítja majd. Az épület központi részén egy kétszárnyú bejárat kap helyet, mely egy nyílt fogadótérbe vezet. A Hyundai modelleket felvonultató bemutatóterem az épület országút felöli részén kap majd helyet.

Az új székház kb. 40 ezer négyzetméter alapterületű és hat emelet magas lesz, melyhez egy egyemeletes, 4600 négyzetméteres műszaki létesítmény is kapcsolódik majd. Ezen a területen épül egy hatalmas parkoló is.

A régi székház bontási munkálatai jelenleg is tartanak, az új épület munkálatai pedig várhatóan 2012. tavaszán veheti kezdetét. A munkálatok során várhatóan 1530 embernek ad majd munkát az építkezés. A várható befejezés 2013. őszén esedékes. A bontás és építkezés idejére a Hyundai Motor America egy ideiglenes bázison működik.

Forrás: sacbee.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei