Kémfotón a kínai almárka első szériamodellje


Tavaly decemberben a Hyundai a kínai Guangzhou Autószalonon bejelentette, hogy saját, kimondottan a kínai piacra szánt almárkát alapít, Shouwang néven. a bejelentést alátámasztva egy mutatós koncepcióautót is bemutattak, BHCD-1 néven.  

A látványos tanulmányautóból a jelek szerint nem sok maradt a szériaváltozatban. Sőt, az autó formája nagyon is ismerős, hiszen ez gyakorlatilag egy szépen átdolgozott Elantra XD, melyet 2000 és 2006. között gyártottak Dél-Koreában, ám Kínában mind a mai napig folyik a modell frissített változatának gyártása.


A lefotózott példány hátsó felirata utal a márkára, mivel a karakterek alapján a „Shouwang” kifejezés rajzolódik ki.


A hírek szerint a Shouwang modellt egy régimódi, 1,4 literes benzinmotor hajtja majd, mely a jelenlegi Elantra modellből származik. Nagyobb szenzációnak ígérkezik, hogy állítólag készítenek egy teljesen elektromos meghajtású változatot is a modellből, melyről annyit tudni ,hogy maximális sebessége 120 km/h, tömege pedig 1440 kg.

A Shouwang várhatóan a Pekingi Autószalonon mutatkozik be áprilisban, értékesítése pedig 2012. második felében várható, ám egyelőre csupán a benzines kivitelt lehet majd megvásárolni, az elektromos változat később érkezik. Ennek a kínai kormány által adandó esetleges támogatás is függvénye. Arról nem is beszélve, hogy az elektromos autók feltöltéséhez hiányzik a megfelelő infrastruktúra is.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei