Miért tesztelik a Picanto-t Indiában?


Néhány hete tűntek fel kémfotók, amint egy álcázott KIA Picanto modell bukkant fel az indiai Chennai autós forgatagában.

A modell azonosítása az álcázás ellenére egyértelmű, hiszen a nemrég bemutatott kisautó jellegzetes formaterve mellett citromsárga fényezésével is felhívja magára a figyelmet.


A fotók azért igen érdekesek, mivel a KIA márka nem forgalmazza autóit Indiában, így az eset találgatásokra adhat okot. Az indiai indianautosblog internetes oldal három változatot is felsorakoztatott a modell felbukkanása után:


1,   A Picanto egy globális tesztprogram részeként került Indiába. Ennek ellentmond az a tény, hogy a Picantot már a 2011-es Genfi Autószalonon leleplezték, így akár a modellfrissítés tesztelése is igencsak korai volna.

2, A Picanto modell gyakorlatilag a következő generációs i10 alkatrészeit hordozza, melynek bemutatása 2013-ban esedékes. Ebben az esetben a Hyundai India teszteli a Picanto alkatrészeit és a fejlesztés során a következő generációs i10-hez igazítja azokat. Ez tűnik a legkézenfekvőbb variációnak.

3,  Elképzelhető, hogy a KIA azt tervezi, belép az indiai autópiacra, hiszen a Volkswagen-Skoda viszonylatában ez jól működik. Hasonló lehet a helyzet a KIA-Hyundai viszonylatában is, ahol a KIA (a cikk szerint) a prémium márka lehetne, míg a Hyundai megmaradna tömeggyártónak.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei