Elektromos Elantra a Detroit-i Autószalonon



A Veloster Turbo és a faceliftes Genesis Coupe bemutatása mellett a Hyundai az idei Észak-amerikai Autókiállításon mutatta be az Elantra modell elektromos változatának tanulmányát.


Az autó kívülről teljesen megegyezik a már piacon lévő, Amerikában a 2012-es Év Autójának is megválasztott szériamodellel. Csupán az áramvonalasra tervezett felnik, illetve a kék embléma utalhatnak arra, hogy itt egy hagyományos, benzinüzemű modellnél többről van szó. No, és persze a kiállításra fel is díszítették figyelemfelkeltő matricákkal a modellt.    



A nagyobb változtatások természetesen a modell szerkezetében keresendőek. A hagyományos négyhengeres motor helyére egy 80 kilowatt teljesítményű elektromotort építettek egy 27 KW/h teljesítményű lítium-polimer akkumulátor csomaggal együtt.


A Hyundai mérései szerint az elektromos Elantra hatótávja eléri a 200 kilométert. A jármű akkuinak feltöltése a fedélzeti 6,6 kilowattos töltő segítségével a 220 voltos hálózatról 5 óra alatt lehetséges.



 A Hyundai szerint a kiállított jármű egyelőre kísérleti darab, ám a modell kidolgozottságából arra lehet következtetni, hogy az elektromos változat sorozatgyártása akár a nem túl távoli jövőben megkezdődhet.





Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei