A Hyundai Motor America rekordéve


A Hyundai Motor America az elmúlt évben 29 százalékkal több autót értékesített, melynek csupán 10 százaléka származott flottából.

Az Alabamában gyártott Sonata és az Elantra modellek eladásai újabb rekordot döntöttek 225961 darabos értékesítéssel. A Sonata modellből 15, míg az Elantra modellből 41 százalékkal több fogyott a tavalyi év során. A megújult Accent szenzációs 91 százalékos értékesítési növekedést produkált tavaly decemberben, az egész évet pedig 7 százalékos többlettel zárta.

A Hyundai luxusmodelljei szintén jól teljesítettek, a Genesisből 13 százalékkal több, 32998 darab fogyott, mely újabb rekord a modell történetében. Az Equus első évében 3193 darab talált elégedett gazdára, mellyel a prémium limuzin kategória 5 százalékos piaci részesedését szerezte meg.

„A december szintén egy rekord volt számunkra, csakúgy, mint az egész 2011-es év.” – mondta John Krafcik, a Hyundai Motor America elnök-ügyvezetője. „ A Hyundai tavaly 645691 autót adott el, több, mint 420 ezer autót gyártott az Államokban, átlagos üzemanyag-fogyasztása pedig piacvezetővé tette a márkát.”

Ezzel az eredményével a Hyundai immár a hatodik legnagyobb autómárka az Egyesült Államokban a GM, Ford, Toyota, Chrysler és a Honda után, piaci részesedése pedig 17 év folyamatos növekedés után 2011-ben elérte a 3,8 százalékot.

„A Sonata volt a tavalyi év igazi sztárja. A Camry, Accord, Altima mellett a Hyundai Sonata volt azon 5 típus egyike, amelynek sikerült 200 ezres eladási darabszámot produkálnia. A vásárlói visszajelzések alapján pedig a szegmens legjobb autója a Sonata merész formatervével és reális üzemanyag-fogyasztásával – ez pedig kihat minden más Hyundai modell elismertségére is.”

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei