A Hyundai csoport több munkás alkalmaz a túlórák helyett


A Hyundai Motor Company és annak leányvállalata, a KIA Motors Corporation idén 1400 új munkavállaló felvételét és több, mint 400 millió dolláros üzemfejlesztést tervez annak érdekében, hogy megszüntessék az éjszakai műszakokat és a túlórákat. Erről a koreai szakszervezeti miniszter beszélt nemrég a sajtónak.

Az ország legnagyobb és második legnagyobb autógyártója fokozatosan megszünteti a jelenleg működő kétműszakos termelési rendszert, helyette kétnapos műszakok beállítását tervezi még az idén. Az átmenet várhatóan eltart egészen 2013-ig.

A döntés azután született meg, miután októberben egy munkaügyi ellenőrzés során a vállalat üzemében, valamint még négy másik autógyárban az ellenőrök a törvényes időtartamon túl dolgozó munkásokat találtak.

„A Hyundai-KIA tájékoztatott bennünket a törvénytelen gyakorlat helyreállítását célzó terveiről és a minisztérium azt jóváhagyta.” – mondta Chae-pil Lee koreai szakszervezeti miniszter.

A koreai kormányzat már rég nyomást gyakorol az autóiparban működő szervezeti működés megújítása miatt, mely a drákói szigorral működő két műszakos rendszerre épül és a munkásai nappali és éjszakai műszakokra osztja. Az autógyárban dolgozó munkások átlagos munkaideje heti 55 óra, amely 14-gyel több, mint az ország ipari átlaga.

Az új műszakok bevezetésével a Hyundai várhatóan további 900, míg a KIA további 500 dolgozót alkalmaz az üzemekben. Ezen felül a Hyundai 195 millió dollárt, míg a KIA 209 millió dollárt költ a gyárak fejlesztésére, modernizálására.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei