Sportkupékat mutatott be a Hyundai Detroitban



A Hyundai két sportkupét mutatott be hétfőn a 2012-es Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállítás keretein belül: a Veloster Turbo-t és a Genesis Coupe-t.


„Rengetegen várták már a Veloster Turbo-t, amióta novemberben hírül adtuk érkezését” – mondta John Krafcik, a Hyundai észak-amerikai ügyvezetője.

Krafcik emellett bejelentette, hogy a Hyundai élettartamra szól cseregaranciát vállal a Sonata hibrid akkumulátoraira, mely modellből tavaly csaknem 26 ezret értékesített a cég.

„Kutatásaink szerint az emberek még mindig aggódnak az akkuk élettartama miatt” – mondta Krafcik. „Az akkuk az emberek tudatában még ma is egy nem túl hosszú ideig működő dolgok.”

A Hyundai megengedheti magának ezt a programot, mivel a hibás akkuk aránya igen alacsony volt az elmúlt időszakban.


A Hyundai remek kis sportkupéja, a Veloster végre megkapta a 201 lóerős turbófeltöltéses motort. Az erős 1,6 literes négyhengeres emellett 265 Nm nyomatékot termel az autó 1750-es fordulatánál. A motorhoz hatfokozatú manuális, vagy szintén hatfokozatú automata váltó is elérhető.


1270 kilós tömegével a Hyundai állítása szerint a Veloster Turbo jobb teljesítmény-tömeg aránnyal rendelkezik, mint a Volkswagen GTI, vagy a Honda Civic Si.



A Veloster Turbo felszereltségéhez hozzátartozik az egyedi mattszürke fényezés, 18 collos könnyűfém felnik, projektoros fényszórók, LED hátsó lámpák és ködlámpák. A belső a „Turbo” feliratos bőrülésekben és a kékes-fekete színösszeállításban tér el az alapmodellektől.


A Veloster Turbo mellett bemutatták a 2013-as frissített Genesis Coupe-t is. A módosításoknak köszönhetően a 2 literes turbós változat teljesítménye 274 lóerőre, míg a 3,8 literes V6-os motor teljesítménye 348 lóerőre emelkedhetett. Emellett új, nyolcfokozatú automatikus sebességváltó került a korábbi hatfokozatú helyére. A Genesis Coupe szintén megkapta a Hyundai új Blue Link telematikus rendszerét.


Az autó kívülről az átdolgozott hűtőmaszkról, a LED nappali menetfényről és a szintén LED-es hátsó lámpákról ismerhető fel.


Forrás: freep.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei