Sportos változat készül az i30-ból


Nemrég Allan Rushforth, a Hyundai Europe igazgatója elismerte, hogy fejlesztés alatt áll az új i30 egy sportos változata.

Az új i30 januárban jelenik meg Európa autószalonjaiban, ám a „mérgesített” változat, amely előreláthatólag a 3 ajtós változatra épül majd, csak valamikor az év végén érkezik meg. A vezető azt is elárulta, hogy az i30 kupéváltozata sokkal sportosabb kialakítást kap, mint a már bemutatott ötajtós, így a modell az Opel Atra GTC és a Renault Megane Coupe ellenfelévé válhat.

Rushforth azt is hozzátette, természetesen a sportváltozatot az európai fejlesztőközpontban tervezték és várhatóan 1,6, vagy 2 literes turbófeltöltős erőforrással rendelkezik majd.

A KIA testvérmodellje, az új Ceed várhatóan a márciusi Genfi Autószalonon mutatkozhat be a nagyközönségnek és úgy hírlik, ennek a modellnek is készítenek sportos változatot. A KIA bennfentesei szerint ez a modell a csoport vadonatúj 1,6 literes T-GDi erőforrásával készül majd, amelynek maximális teljesítménye 200 lóerő feletti.  

Valószínűleg az i30 sportos változata is ugyanezzel az erőforrással lesz kapható, amely egyébként a Veloster Turbo-t is hajtja majd, amikor 2012. második felében megérkezik Európába.

Forrás: whatcar.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei