Egy Hyundai mind felett


Az AUTO Bild Magyarország 2012. áprilisi számában egy összehasonlító összeállítást közöl az új Hyundai i30, a Honda Civic, az Opel Astra és a Ford Focus közreműködésével.

Az összehasonlításban a legrövidebb hosszal büszkélkedő i30-ban jó a körkörös kilátás, remek a helykínálat, a műszerfal kellemes látványt nyújt, a kezelőszervek pedig finoman működnek. A tesztelt, 128 lóerős dízelmotor kisebb teljesítményű, mint a többi modellé, ám cserébe csendesen jár. Menet közben, 140 felett azonban brummogása felerősödése mellett hamar kifogy a szuszból.

Az elektromos szervokormány azonban érzéketlen, az ESP inkább szigorúan, mint érzéssel dolgozik, az i30 karosszériája határhelyzetekben hajlamos az oldaldőlésre és alulkormányzottságra.

Az AUTO Bild nemzetközi zsűrije a konkurensekkel összehasonlítva a Hyundai i30-at az új Ford Focus-szal megosztottan helyezte az első helyre, míg az Opel Astra és a Honda Civic kettős a harmadik helyet szerezte meg.  

Összegzésképpen azt írják: „Az új i30 is ékes bizonyítéka annak, hogy a Hyundai már a nagypályán játszik. Teljes vállszélességgel léphet fel a Ford Focus mellé, amely jobb motorjával és precíz kormányzásával igazán megnyerő. A Civic is profitált a modellváltásból, kényelmesebbé vált és jobban felszerelt. Az Astrát a fáradt motor veti vissza – a rüsselsheimi kompakt igazán nem ezt érdemelné.”

Forrás: autobild.de

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei