Első kémfotók az i30 kupéról


Régi hiányosságát pótolja be a Hyundai, mivel az előző i30 generációból nem készült 3 ajtós kivitel, míg a konszerntestvér Kia c’eed-ből igen. Ennek azonban vége, jön az i30 kupé!

Már az új i30 generáció frankfurti leleplezésekor egyértelművé tették a gyár képviselői, hogy a típusból három változat lesz: ötajtós, kombi és sportos háromajtós. Nos, az új i30 ötajtós változata már kapható, a kombit pedig Genfben már bemutatták, ám a kupéváltozatot még mindig titokban tartják.


Ám a koreai Hyundai rajongóknak nemrég sikerült lencsevégre kapniuk az i30 háromajtós prototípusának álcázott példányát. A kémfotók alapján megállapítható, hogy a Hyundai formatervezői egyértelműen elkülönülő formatervet rajzoltak az új változathoz, mellyel az sokkal sportosabb külsőt kapott.


Egyértelműen megállapítható az is, hogy a bemutatás előtt álló sportos változat mélyebbre húzott légterelőket és sportosabb frontkialakítást kap, oldalnézetből pedig egy erőteljesen emelkedő övvonalra utal a meredeken emelkedő első ablakkeret. A kupé hátsó kialakítása igen hasonlít az ötajtóséra, ám a vastag álca alatt minden bizonnyal egy enyhébben ívelő hátsó szélvédő bújik meg.

A Hyundai egyelőre titokban tartja a kupéváltozat technikai paramétereit, ám annyi biztosra vehető, hogy az ötajtós modell motorjai ebben a változatban is elérhetőek lesznek. Az új Hyundai i30 kupé legnagyobb dobása – a hírek szerint – a Velosterben már bemutatkozott új 1,6 literes T-GDi turbómotor megjelenése lesz, melynek teljesítménye 186 lóerő, melyhez a Hyundai saját fejlesztésű duplakuplungos automataváltója kapcsolódhat!

Forrás: hyundai-blog.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei