Újabb kiállításon a Hyundai üzemanyagcellás autója


Az ITM Power vállalat HFuel hidrogén üzemanyagtöltő állomásának köszönhetően a Hyundai a 2012-es All-Energy megújuló energiaforrás konferencián és kiállításon kiállítja saját fejlesztésű üzemanyagcellás járművét.

A 2012. május 23-24-én megrendezésre kerülő rendezvényen az autó az érdeklődők ki is próbálhatják majd.

„Nagyon örülünk annak, hogy a Hyundai is kiveszi részét az ITM Power HFuel üzemanyagtöltő állomás népszerűsítésében – kíváncsian várjuk, hogy más autógyárak követik-e a példáját.“ A rendezvény a hidrogéntermelés helyben történő előállításának fontosságát hangsúlyozza, mely fenntarthatóvá teszi a hidrogén energiát, valamint garantálja az üzemanyagcellás járművek üzemanyagának tisztaságát.”

A HFuel az All-Energy kiállításon és konferencián kerül bemutatásra, melyet az angliai Aberdeen Konferencia Központban tartanak. A Hyundai elsőként állt a hidrogén üzemanyagot bemutató kezdeményezés támogatójává.

A Hyundai ügyvezető igazgatója, Tae Won Lim az alábbiakaz nyilatkozta: „A Hyundai márka mind értékesítési eredményben, mind kibocsátásban világviszonylatban is növekedési pályán van. A vállalat jelmondata: Új Gondolkodás, Új Lehetőségek. Új ötletek új értéket teremtenek, így az üzemanyagcellás járművek fejlesztése a vállalati célkitűzéseink között szerepel. A tény, hogy a kiállítás alkalmával újratölthetővé válik a járművünk, fantasztikus lehetőség, amelyet mi ki is használunk.”

Más autógyártók az alacsony károsanyag-kibocsátást hirdetik a rendezvényen. A Toyota az Auris Hybrid modellt mutatja be a kiállításon, míg mások szintén jelezték részvételi szándékukat.

Forrás: bymnews.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei