Közös vállalatot alapít a Hyundai és a Magna


Nemrég különös megállapodás született: a Hyundai Motor érdekkörébe tartozó, egyébként a világ legnagyobb hajógyártójaként számon tartott Hyundai Heavy Industries megállapodást kötött az elektromos autókat gyártó kanadai Magna E-Car vállalattal egy új vegyesvállalat létrehozásáról, mely a jövőben akkumulátorokat fejlesztene.  

A két fél együttesen mintegy 200 millió dollárt fektet a vállalkozásba, mely az elektromos autók által használt akkumulátorok tömeggyártására specializálódik.

A Magna E-Car a Ford, BMW, GM és a Volkswagen gyári beszállítójának egyik leányvállalata. Az Észak-Amerika legnagyobb és a világ ötödik legnagyobb autóalkatrész beszállítója rendelkezik egy üzemmel Kanadában, ahol tavaly óta akkumulátorok próbagyártása folyik. A Hyundai pedig 1992. óta fejleszt részegségeket különböző elektromos járművekhez. A két vállalat évente mintegy 10 ezer elektromos akkumulátort kíván gyártani Kanadában 2014-től kezdődően.

Jelenleg a világ elektromos járműpiacát a GM Voltja, illetve a Nissan Leaf modellje uralja. A Volt az LG Chem akkuit, míg a Leaf a Nissan-NEC közös vállalat áramforrását hasznosítja. Az LG Chem már 2011-ben képes volt 100 ezer akkumulátort gyártani, a Samsung SDI pedig jelenleg tárgyalásokat folytat a BMW-vel hasonló mennyiségű akkumulátorok ellátásáról.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei