Pekingben bemutatták a Kínának szánt Hyundai Elantrát


A koreai Hyundai autógyártóval közös vállalatának 10 éves jubileumát ünneplő Beijing-Hyundai Motor Company az idei Pekingi Autószalonon Langdong néven bemutatta a sikeres Elantra modell Kínára átdolgozott változatát, valamint a harmadik generációs Santa Fe modellt.  

„Egy évtizede a Hyundai kisautóiról volt ismert. Ma az Equus és a Genesis (Rohens a helyi piacon) limuzinjaink az európai gyártók legjobb luxusautóival vetekszenek.” – mondta Kim Seung-Tack, a Hyundai Motor globális üzleti ágazatának vezetője Pekingben. „Tíz éve az autóipar követői voltunk. Ma mi vezetjük az autóipart és készen állunk a jövőre.”


A Hyundai új Langdong modelljét a koreai gyártó idén elkészülő harmadik üzemében fogják gyártani és a vállalat az eladások további emelkedését várja a modelltől a világ egyik legnagyobb mértékben fejlődő autópiacán. Az új kínai üzem elkészülésével akár egymillió új Hyundai modell is készülhet évente.


A Langdong örökölte az Elantra modell főbb paramétereit: hossza 4570 mm, szélessége 1775 mm, magassága 1445 mm, míg tengelytávja 2700 mm. Az autót az Elantrából ismert kétféle motorral gyártják majd, az Európában is forgalmazott 1,6 literes, 127 lóerős és 156 Nm nyomatékcsúccsal, illetve az Amerikában népszerű 1,8 literes, 146 lóerős és 175 Nm nyomatékkal rendelkező erőforrásokkal, melyekhez hatfokozatú manuális, illetve automata váltómű csatlakozhat.


A modell kényelmi felszereltségéhez hozzátartozhat a navigáció, kétzónás klíma, hűthető-fűthető elektromos első ülések, kulcsnélküli indítás, illetve Blue Link telematikai rendszer, míg az utasok biztonságáról az első légzsákok mellett oldallégzsákok, vészfékrendszer és keréknyomás-ellenőrző gondoskodik.


A Pekingi Autószalon másik Hyundai újdonsága a vadonatúj Santa Fe modell, mely április elején, a New York-i Autószalonon tartotta világpremierjét. Az új szabadidő-autót várhatóan az év második felétől kezdik értékesíteni Kínában.

Pekingben a két új modellen kívül kiállították a koreai márka teljes kínai kínálatát, beleértve az Equus és Rohens luxusmodelleket, valamint a hatótáv-növelővel ellátott elektromos i-oniq koncepciót, a Sonata hibridváltozatát, az i10-re épülő elektromos BlueOn és az üzemanyagcellás ix35 FCEV modelleket is.   

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei