Népszerűek a koreai használt autók külföldön


Az SK Encar vállakozás használt autókra szakosodott 2009-ben létrehozott Autowini nevű oldalára hozzávetőlegesen 20 ezer látogató jelentkezett már be,melynek igen nagy része külföldi.

A 20 ezer regisztrált felhasználóból 15527 használtautókat kereső, míg csupán harmaduk, 4781 felhasználó árulja autóját.

A látogatók 186 országból regisztráltak, majdnem minden (193) ENSZ tagállamból. "A használt dél-koreai autók iránti kereslet gyorsabban növekszik, mint az új koreai autók esetében."- mondta Mun-suk Choi, az SK Encar munkatársa. "A fejlett amerikai és angol piacok általában alkatrészt keresnek, ám a fejlődő piacokon a szedánok, terepjárók és buszok is nagyon népszerűek."


A külföldre eladott koreai használt autók száma 54 százalékkal emelkedett: 2006-ban 161500, míg 2011-ben 248 ezer használt autó talált gazdára más piacokon. A legnépszerűbb modell a régebbi Hyundai Avante XD (Elantra), melynek példányai a közzétételt követően szinte azonnal elkelnek.

A külföldiek listáján az oroszok állnak az élen, akik közül legtöbben a Starex buszokat vásárolják, míg a vietnámi várárlók inkább a KIA Picantohoz hasonló kompakt kisautókat vásárolják. Egy német szálloda pedig légipostán vett egy Equuus limuzint.

Forrás: english.chosun.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei