Idén 100 ezerrel több autóval akár 700 ezer új Hyundai Amerikában


A Hyundai úgy tervezi, akár 100 ezer darabbal több új járművet biztosít idén a kereskedői részére, akik így könnyebben kielégíthetik a magánvásárlók igényeit. Erről John Krafcik, a Hyundai Motor America elnöke beszélt nemrég.

Jelenleg ugyanis a koreai autógyár amerikai üzemeiben teljes kapacitással dolgoznak. Ám a vállalat további 100 ezer személyautót és terepjárót bocsát a kereskedések rendelkezésére, melynek alapja a flottavásárlók számára biztosított 10 százalékos keret 5-6 százalékra csökkentése.  

Ezenkívül a vállalatnál a Dél-Koreában gyártott új modellek járulékos kapacitásának növekedésében is bízik. Ezek közül a legfontosabb a nemrég bemutatott új Azera, a megújult Genesis Coupe, melyek mind Dél-Koreából érkeznek.

Ez jó hír a kereskedők részére, akik márciusban a 70 ezres kereslet mellett csupán 55 ezer tényleges autót tudtak eladni.

„Gyakorlatilag szó szerint a trélerről adjuk el az autóinkat.” – mondta Krafcik.

A koreai vállalat vezetésének döntése értelmében az elmúlt évek hatalmas értékesítési sikerei ellenére a legyártott autók minőségének javítását tekintik elsődleges feladatnak, mielőtt újabb gyártóbázist hoznának létre Amerikában.  

„Legfőbb célkitűzésünk jelenleg az, hogy a Hyundai váljon a leginkább szerethető márkává.” mondta Krafcik.  „ Ez pedig nem az értékről szól.”

Mindezek mellett Krafcik az iparági átlagot meghaladó értékesítési eredményre számít idén, mely akár elérheti a 700 ezres darabszámot is. 2011-ben a vállalat 645.691 Hyundai-t adott el az Egyesült Államokban.

Forrás: freep.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei