A Hyundai a Maruti Suzuki vezetőjét csábította magához


A dél-koreai tulajdonú Hyundai Motor India nemrég szerződtette azt a Rakesh Srivastavát, aki eddig India legnagyobb autógyártója, a Maruti Suzuki északi régiós marketing igazgatója volt.

Srivastava a Hyundai Motor India kötelékében az értékesítési osztály elnök-helyettese lesz. A Hyundai az indiai piacon a Maruti Suzuki legnagyobb vetálytársa, hiszen míg a Maruti a piac 38 százalékát, addig a Hyundai másodikként a 15 százalékát birtokolja. A piacon a többi szereplő a Toyota, a General Motors, a Volkswagen, a Honda, illetve a Ford.


"Rakesh Srivastava április elejétől a Hyundai Motor India értékesítési elnök-helyettesévé vált." - közölte emailben a vállalat. Srivastava nemrég még a Maruti Suzuki kereskedelmi vezetőjeként az egész északi régió főnöke volt, mely India legnagyobb és legkritikusabb piaca.

A Marutinál nem tagadták a fejleményeket, ám nem kívántak nyilatkozni. Ez már a második helycsere, miután Arvind Saxena, a Maruti másik marketing veteránját is elcsábítoták még 2005-ben. Saxena a Maruti értékesítési vezető-helyettesi posztját hagyta el, ma ő a Hyundai Motor India egyik első számú embere marketing és értékesítési vezetőként. 

Forrás: indiatimes.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei