Újabb exportpiacokon hódit az Eon


Habár a Hyundai tavaly bevezetett minijét elsősorban az indiai vásárlók igényeire szabták, egyre több külföldi piacon vezetik be az új modellt. Algéria és Nepál után már Ghánában és a Fülöp-szigeteken is kapható a mini.

A Ghána fővárosában, Accrában tartott bemutató során Rockson Johnson, a Hyundai Motors helyi értékesítési vezetője elmondta, hogy az Eon gazdaságos és környezetbarát erőforrásának  köszönhetően akár 4,7 literes fogyasztást is elérhet a modell, amely alacsony fenntartási költségeket vetít előre. Eközben a modell sportos vonalvezetésű, dinamikus belterű, ezenkívül tágas is.   


„Az Eon első kagylóülésekkel, opcionális háromküllős kormánnyal és futurisztikus, krómkeretes, hármas műszeregységgel rendelkezik. A belső kilincsek és a középkonzol fémbetétei pedig növelik a modell belső eleganciáját.”  

Az új Eon alapváltozata Ghánában 9600 dollár, míg a csúcsverzió 10100 dollárba kerül.

A Hyundai fülöp-szigeteki forgalmazója, a Hyundai Asia Resources (HARI) a Veloster mellett az Eon modellt is bemutatta a 2012-es Manila International Auto Show-n.  


Akárcsak a Ghánában forgalomba hozott autót, az itteni modellt is 0,8 literes, 55 lóerős Epsilon motor mozgatja, melyhez 5 fokozatú manuális váltó kapcsolódik, és melynek a Fülöp-szigeteken megadott hivatalos fogyasztása 3,8 liter/100 km. Ezt az adatot egy helyben végzett gazdaságossági teszten produkálta az autó.  

A Hyundai célja itt is az, hogy az első autójukat megvásárolni szándékozók ilyen, számukra megfizethető árú modellt válasszanak maguknak. Az alapfelszereltség ennek ellenére nem szegény, hiszen vezetőoldali légzsák, elektromos ablakok, távirányítású központi zár és USB csatlakozós hifi is része az alapcsomagnak.

Az alapár Manilában átszámítva mintegy 2,25 millió Ft, míg a jobban felszerelt modell 2,5 millió Ft-ba kerül.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei