Ukrajna kiterjesztené kapcsolatait a Hyundai vállalatokkal


Ukrajna továbbra is érdeklődik a Hyundai Corporation-nel történő együttműködés szorosabbá tételéről. – mondta Viktor Janukovics Szöulban, a vállalat menedzsmentjének ülésén.

Mint ismert, a FIFA Euro 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságot idén az ukránok a lengyelekkel közösen rendezik. Ez remek alkalom mindkét rendező országnak a meglévő infrastruktúrája fejlesztésére, melynek részeként a Hyundai vállalatcsoport Rotem nevű cége 10 nagysebességű vasúti szerelvényt gyártott az ukrán állam részére annak érdekében, hogy megkönnyítsék a bajnokság helyszínei közötti utasforgalmat.   


Janukovics most ismét reményét fejezte ki a Hyundai menedzsmentje előtt, hogy a továbbiakban is gyümölcsöző lehet az együttműködés. „A bizalom lépésről lépésre alakul ki mindkét félben. Ez egy remek alap, amelyre érdemes építeni.” – mondta, majd hozzátette, hogy a jövőben akár közös vállalatot is alapíthatnak az ukrán állammal nagysebességű vonatok összeszerelésére.

Emellett az ukrán állam Janukovics szerint intenzíven érdeklődik a dél-koreai autógyártás iránt is. „Az ukrán autó- és motorpiac intenzíven fejlődik az országban. Amennyiben érdekli a koreai felet, akár ezen a területen is együtt tudunk dolgozni.” – mondta Janukovics.

Forrás: interfax.com.ua

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei