Visszahívás a Hyundainál


A Hyundai Motor Company összesen 2344 darab személygépkocsit és teherautót hív vissza szakszervizeibe, mivel felmerült egy esetleges rövidzárlat lehetősége, amely akár tüzet is okozhat az utastérben.

A koreai közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint a Hyundai gyár két személyautója, illetve három tehergépjármű típusa lehet érintett az ügyben: 979 Veloster, 950 Accent, illetve 415 közepes és nagy teherautó került visszahívásra.

A Velosterek, illetve a teherautók esetében a gyártó olyan üléshuzatokat is talált, amelyek nem felelnek meg a tűzvédelmi előírásoknak. Az érintett Velosterek 2011. május 15. és július 3. között, a teherautók 2011. március 7 és június 25. között készültek. 

Az Accentek esetében a 2010. november 16. és 2011. május 14. között készült járművek elektromos vezetékei között fedeztek fel baleset alkalmával rövidzárlatra hajlamos részegységeket, melyek akár tüzet is okozhatnak.

A minisztérium szerint az érintett járművek tulajdonosai számára a Hyundai térítés nélkül kicseréli a hibás alkatrészeket, illetve visszatéríti a már kicserélt alkatrészek árát.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei