Sante Fe néven érkezhet Európába az új terepjáró?


A Hyundai az idei New York-i Autószalonon mutatta be a nagyközönségnek a világviszonylatban is igen sikeres Santa Fe terepjáró harmadik generációját, mely az eddigi következtetések szerint ix45 néven lépne piacra Európában. Vagy mégsem?

A bemutató alkalmával közölt hivatalos sajtóanyag ugyanis tartalmaz egy furcsa bekezdést, mely szerint: "A vállalat egységes arculatának kialakítása érdekében a Hyundai egy új globális névadási stratégia értelmében egy adott modellt azonos néven forgalmaz világszerte. Ennek megfelelően az új modellt Santa Fe néven fogják árusítani minden piacon. Ennek ellenére helyi piacokon alnevek alkalmazása is elképzelhető. Például a Santa Fe az amerikai piacon Santa Fe Sport néven fut majd." 


Ennek értelmében könnyen elképzelhető, hogy a Hyundai a már bevezetett ix35 és ix55 modell közötti "űrt" egy "Santa Fe" nevű közepes terepjáróval egészíti ki és nem veszi át az eddig alkalmazott névadást, nem ix45-ként jelenik meg az autó. 


Ez azonban igen furcsa volna, hiszen néhány éve hatalmas erőbedobással és pénzbefektetéssel kezdték meg Európában az ""i" sorozat bevezetését, melynek alapján mára kialakult az egységes sorozat i10-től egészen az ix55-ig. Ebből a sorból egyedül a tavaly bevezetett Elantra lógott ki, melyet csupán néhány kiválasztott kelet-európai piacon forgalmaznak, fő piaca (a hazai mellett) az Egyesült Államok. (És persze ott a Veloster, a Genesis Coupe, amelyek eleve nem tömegmodellek)  Könnyen elképzelhető, hogy a Santa Fe esetében is hasonló az indok, bár a sajtóanyag utal egy új típusú, általános névadási rendszerre is. 

Az új modell nyár végén, ősz elején érkezik Európába, legkésőbb akkor megtudjuk az igazságot a jövő Hyundai modelljeinek elnevezéséről.

Forrás: cisionwire.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei