Olcsó szedán készülhet az új i20 alapjaira


A dél-koreai Hyundai az i20 modell ráncfelvarrott változatának bemutatása mellett megkezdte az új generációs i20 kifejlesztését is, melynek bemutatása csak néhány év múlva esedékes. Ennek alapjaira akár egy új, olcsó limuzin is épülhet a későbbiekben.

A Hyundai Indiában a mai napig forgalmazza az Accent modell második, 1999-ben bemutatott generációját, melynek konstrukciója igencsak elavult már különösen azért, mert nem kínálnak hozzá megfelelő dízelváltozatot. A helyi konkurencia – a Toyota Etios, a Maruti/Suzuki Swift Dzire – mind kínál a benzinesek mellett olcsón fenntartható dízelváltozatot, melyek ellen most a Hyundai az új i20 alapjain egy új, olcsó szedán kifejlesztését tervezi.  


Az Autocar India szerkesztője, Hormand Sorabjee információi alapján az Hyundai új kompakt limuzinja 4 méternél kisebb hossza alapján kiválóan megfelel majd az indiai adószabályozás adta kereteknek. Az új modell egyéb paraméterei egyelőre ismeretlenek, az azonban biztosnak látszik, hogy a benzines motorok mellett dízel erőforrással is kínálják majd a modellt.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei