A harmadik negyedévben érkezik a Hyundai Ioniq Amerikába


Az Automotive News beszámolója szerint a Hyundai Motor 2016 harmadik negyedévében kívánja bemutatni Ioniq hibridjét az amerikai piacon.

A Hyundai Motor America vezetője, Dave Zuchowski a Detroiti Szalonon beszélt arról, hogy vállalat Koreában frissen bemutatott ötajtós Ioniq hibrid és elektromos modelljét a harmadik negyedévben kívánja piacra vezetni Amerikában. A konnektorról is tölthető plug-in változat kicsivel később csatlakozik a kínálathoz. A Hyundai koreai szóvivője nem kívánta elárulni a dátumot, de közölte, az Ioniq amerikai bevezetése a tervek szerint történik majd.   


A Koreai Autóipari Kutatóintézet adatai szerint idén mintegy 2,21 környezetbarát autó találhat gazdára világszerte, vagyis 17,2 százalékkal több, mint 2015-ben. A környezetkímélő modellek legnagyobb piaca Japán, de a kormányzati szabályozásnak köszönhetően az Egyesült Államok is jelentős növekedést mutat. Amerikában idén több mint 22 környezetbarát modellt kívánnak az autógyártók bevezetni.


A Hyundai még 2014-ben jelentette be, hogy 22 új környezetbarát modellt kívánnak piacra dobni 2020-ig és összes eladásuk 10 százalékát ezen kategóriából kívánják biztosítani az évtized végén. A vállalat jövőre összesen 15 ezer Ioniq modellt kíván eladni Koreában és 62 ezer darabot a világ más tájain.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei