Húszezer Hyundai kelhet el Csehországban


A Hyundai cseh képviselete új modellek bevezetésével és a márkakereskedők számának növelésével idén 20 ezer autót szeretne értékesíteni.

A Hyundai tavaly négy százalékkal növelte eladásait a Cseh Köztársaságban, ahol ezzel az eredményével a Skoda és a Volkswagen mögött az eladási ranglista harmadik helyén áll. Idén még ennél is magasabbra szeretne jutni a márka, hiszen a tavaly 19 362 darabos rekordot is túlszárnyalva több mint 20 ezer autó eladását tűzték ki célul, amellyel a piaci részesedésük a 10 százalékot is meghaladná. „Középtávon, tehát 3-5 éven belül szeretnénk az éves eredményünket 30 ezer darabra növelni” – mondta Vladimir Vošický, a Hyundai Motor Czech ügyvezetője.

A tervekkel összhangban a vállalat idén is bővíti kereskedőhálózatát, számukat a jelenleg meglévő 52-ről 70-re kívánják növelni. A jövő év végéig a Hyundai összes cseh kereskedése megújul és átveszi a márka új egységes vállalati dizájnját. Jelenleg olyan új márkakereskedés található az országban, amely már az új, barna színvilágot viseli, a többi még a hagyományos kék színben pompázik.   


A kereskedések mellett új modellek és modellváltozatok is segítik a márka bővülését. Már Csehországban is kapható az i20 Active változata, amely átalakult külső megjelenése és megemelt hasmagassága mellett már a Hyundai vadonatúj 1,0 literes, háromhengeres, akár 120 lóerős T-GDI motorjával is elérhető. Emellett friss tartalommal érkezik a frissített Santa Fe és Grand Santa Fe, de a legnagyobb újdonság az ősszel piacra kerülő Ioniq lesz, amely hibrid, plug-in hibrid és elektromos hajtáslánccal is kapható lesz. Az év vége felé pedig megérkezik a Hyundai Genesisből Genesis G80-assá frissített luxuslimuzin is.  

A Csehországban eladott Hyundai modellek 76 százalékát a márka cseh üzemében, Nosovicében állítják elő. Vošický szerint az i30, ix20 és Tucson modellekre egyre nagyobb a kereslet, ezért úgy látják, idén még többet tudnak eladni ezekből az autókból.


A Morva-Szilézia régióban található Hyundai üzem idén 350 ezer jármű előállítását irányozta elő, ami 8 százalékkal magasabb a 2015-ös teljesítményüknél. „Ezt az új, gyorsabb termelési ciklussal érhetjük el, amelyet tavaly tavasszal üzemeltünk be” – mondta Petr Vanek, a gyár szóvivője. A gyárban tavaly bevezetett új Tucson egy vadonatúj változatának gyártását kezdték meg. Az eddig is kapható 1,7 literes CRDi motor egy új, 141 lóerős változattal gazdagodott, amelyhez duplakuplungos automata váltót is lehet kérni.  

Forrás: ihned.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei