Csúcsot döntöttek a hibridek Koreában


Az iparági adatok alapján Dél-Koreában tavaly rekordszámú új hibrid kelt el, amelyek túlnyomó többségét a Hyundai szállította.

A Koreai autógyártók Szövetségének és a Koreai Autóimportőrök Szövetségének adatai szerint Dél-Koreában összesen 38 978 darab hibridüzemű járművet helyeztek forgalomba 2015-ben, ami 7 százalékkal haladja meg a 2014-es eredményt. Korábban 2012-ben 38.343 darabbal ért el csúcsot a hibridautók eladása, míg 2008-ban a koreai hibridpiacon csupán 1 070 autó kelt el.  


Az értékesített hibridautók közül 22 596 darab volt a Hyundai Motor terméke, ezt követi a Kia Motors  6 505 darabbal, valamint a GM Korea 44 autóval. A japán Toyota összesen 9 039 hibridet helyezett forgalomba Dél-Koreában tavaly.  


Iparági elemzők szerint ez az eredmény azért is jelentős, mivel a múltban a magas benzinárak miatt vásároltak az emberek hibridautókat, most azonban az alacsony olajárak ellenére is így tesznek a vásárlók, ami arra utal, hogy a koreaiak autóválasztásukkal a környezetükért kívánnak tenni.   


A hibridautók eladásai az új modellek bevezetése miatt idén elérhetik az 50 ezret is Koreában. A Hyundai Motor nemrég kezdte meg az Ioniq hibrid értékesítését, míg a Kia Motors március körül tervezi bemutatni az Ioniq saját változatát, amely azonban egy kisterepjáró lesz. Eközben a Toyota nagyjából ugyanekkor tervezi piacra dobni a Prius negyedik generációját Koreában.  

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei