A Hyundai legnépszerűbb modelljei növelték globális jelenlétüket


A Hyundai Motor Group legnépszerűbb modelljei a fokozódó versenyhelyzet és gazdasági nehézségek ellenére tavaly tovább növelték eladásaikat.

A Koreai Nemzetközi Kereskedelmi Szövetség (KITA) adatai szerint a Hyundai csoport termékei közül 19 modell hat országban lépte át tavaly a százezres értékesítési darabszámot, köztük Dél-Koreában, az Egyesült Államokban, Kínában, Indiában, Brazíliában és Oroszországban. 2014-ben még csak 17, 2013-ban pedig 14 olyan modell létezett, amelynek eladási darabszáma elérte a százezret.


A Hyundai hazai piacán a középkategóriás Sonata limuzin és a kompakt Avante (Elantra) volt a legnépszerűbb két típus. Több mint 200 ezer darab fogyott tavaly ugyanebből a két modellből az Egyesült Államokban, míg további négy típus törte át a százezres határt.


Kínában az Avante átalakított Langdong változata volt a legkeresettebb, amelyből tavaly összesen 267 085 darabot vásároltak, de mögötte szorosan követi az Accent kiskompakt is. A világ legnagyobb autópiacán további öt Hyundai modell eladása lépte át a százezres küszöböt.  

Forrás: english.yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei