A légszennyezés miatt nincs a Hyundainak kabriója


Az évek során számos tető nélküli tanulmányt láttunk már a Hyundai csoport kiállítási standjain, ezekből viszont soha nem lett szériamodell, amire meglepő a magyarázat.

A különböző nemzetközi autószalonokon ugyan néhány olyan tanulmányautót is bemutatott a Hyundai csoport, amely vonzó, tető nélküli kabrió volt, ám az utolsó koreai kabrió a Kia Elan volt. A kétüléses sportautó a Lotus Elan M100 átalakított és áthangolt változata volt, amit 1996 és 1999 között készített a Kia.   


Könnyű lenne azt állítani, hogy ezen autók eltűnésének elsősorban a szűk piaci rés és a csökkenő kereslet lenne az oka, ám egy vállalati informátor szerint az ok ennél jóval egyszerűbb. Dél-Koreában ugyanis a kínai levegőszennyezés miatt manapság egyre nehezebb kabriókat eladni annak ellenére, hogy az ország kb. 200 kilométerre fekszik Kínától.  


„A legtöbb sofőr felhúzott ablakokkal és a légkondicionálót belső levegőkeringetésre állítva közlekedik Szöulban azért, hogy elkerüljék a szennyezést” – állítja az informátor, aki azzal folytatta, bizonyos napokon olyan nagy a légszennyezés, hogy az emberek nem nyitnak ablakot sem. így hiába szeretne a Hyundai egy kabriót, legfontosabb saját piacán a vásárlók nem vásárolnák azt a légszennyezés miatt. Azt az informátor is elismeri, hogy a Hyundai csoport globális gyártóként exportpiacokra is gyárthatna kabriót, a forrás szerint ez lehetséges lenne, de jelenleg a kérdés nem elsődleges a vállalat számára, így a belső forrás szerint az autógyártó belátható időn belül biztosan nem fog bele ilyen modell fejlesztésébe.  


A Genesis Coupéra épített kabrió ugyan biztosan szép látvány volna, de ha a Hyundai valaha is belefogna egy ilyen autó kifejlesztésébe, a forrás szerint az inkább a Volkswagen Golf Cabrio kategóriájába illeszkedő modell lenne, mivel a márka elég népszerű a koreaiak körében.  

Forrás: worldcarfans.commotoring.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei