Új kisteherautó segíti a Hyundai Motorsport csapatát


A 84. Monte-Carlo ralin nemcsak a vadonatúj Hyundai i20 WRC debütált, de ezzel együtt szervizautóként az új H350 is itt tartotta világpremierjét.

A 16 szakaszra osztott, összesen 377 kilométeres legutóbbi Monte Carlo rali nemcsak a vadonatúj Hyundai i20 WRC versenyautó első kemény megmérettetésére adott lehetőséget, de egyúttal a H350 szervizautóként is bemutatkozhatott a Rali-világbajnokság világában. A Hyundai első európai piacra szánt kisteherautója, a H350 mostantól a ralikon is bizonyíthatja megbízhatóságát és praktikumát. A Monte-Carlo rali pedig csak az idei versenysorozat első állomása volt, amelyben a harmadik idényét kezdő Hyundai Motorsport stílusosan a dobogós harmadik helyet szerezte meg.

„A H350 mostantól a Hyundai Motorsport flottájába tartozik, amely lehetőséget ad a csapat számára, hogy a WRC európai futamaihoz pótalkatrészeket, anyagokat és eszközöket szállítson” – mondja Michel Nandan, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. „Ez egy ideális jármű a helyszíni szervizcsapat támogatásához, amellyel biztosan minden szükséges ott helyben a rendelkezésünkre áll. Az akár öt euro raklapos rakodóterével a H350 képes minden felszerelést elszállítani, amire a szerelőinknek a ralikon szüksége lehet.”    


Az anyagok és eszközök szállításán túl a Hyundai Motorsport arra is felhasználja a H350-et, hogy a raliautók európai tréleres szállításában részt vegyen. A kisteherautó 2,5 literes turbódízel motorja, hatfokozatú váltója és hátsókerék-meghajtása lehetővé teszi akár nagy távolságok megtételét is. A H350 1 365 kilogrammos nagyvonalú terhelhetőségével pedig a csapat a szervizautót rugalmas multifunkciós járműként is használhatja a pótalkatrészek, eszközök és kerekek szállítására.     

A H350 az európai 3,5 tonnás kisteherautók szegmensének első Hyundai modellje, amely a Hyundai Motor törökországi partnerénél, a Karsan vállalatnál készül. A 2015 közepétől bevezetett modell jelenleg összesen 10 országban kapható: Ausztria, Belgium, Csehország, Németország, Olaszország, Lengyelország, Románia, Spanyolország, Svájc és Törökország. 2016 során további piacokon is bemutatkozik a H350, amellyel még több európai ország vállalkozása ismerheti meg a jármű előnyeit, beleértve hatalmas rakterét, ergonomikus kialakítását, nagy teljesítményét, valamint magas biztonsági színvonalát, lenyűgöző megbízhatóságát és versenyképes fenntarthatóságát. Ehhez társul még a Hyundai három éves, kilométerkorlát nélküli garanciája.    



„A H350 hosszú évek után az első valódi európai Hyundai kisteherautó, amely máris rengeteg elismerést kapott európai ügyfeleinktől” – mondja Thomas A. Schmid, a Hyundai Motor Europe alelnöke. „A WRC európai futamain az autó képességeit még szélesebb közönség számára mutathatjuk be.”

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei