A Novelis alumínium elemei kerülnek a Hyundai hibridjébe


Az alumíniumtermékek első számú globális gyártója, az atlantai székhelyű Novelis bejelentette, hogy a vállalat nagyszilárdságú és ultrakönnyű elemeket szállít a Hyundai vadonatúj hibridjéhez.

A Hyundai Ioniq Dél-Korea első olyan autója, amelyet kifejezetten környezetbarát platformra építettek. A Novelis szerint a Hyundai új kompakt hibridjében a Novelis ultrakönnyű alumínium elemei kaptak helyet és az autó motorházteteje és csomagtér-ajtaja is ebből az anyagból készül. A hagyományos acélok használatával szemben ezzel a megoldással nagyjából 40 százalék súlycsökkentés érhető el, így pedig kisebb energiát használ fel az akkumulátor és a belsőégésű motor, amely hozzájárul a kategóriavezető 4,4 literes átlagos fogyasztáshoz.   


„A Novelis büszke arra, hogy a környezetbarát Hyundai Ioniq egyik beszállítója lehet és ezzel is világszerte hangsúlyozhatjuk az olyan ultrakönnyű anyagokat, mint az alumínium kiváló tulajdonságait az autóiparban” – mondta Shashi Maudgal, a Novelis Asia elnöke, aki arra is utalt, hogy az Ioniq elektromos változata hasonló alumínium megoldásokkal érkezik majd. „Izgatottan tekintünk a Hyundai Motorral történő jelentős együttműködés elébe, amelynek során segíthetjük a még gazdaságosabb hibrid és elektromos járművek következő generációjának fejlesztését, amelyek erős szerkezetűek és optimális biztonsági színvonalat nyújtanak” – tette hozzá.   


A koreai Ulsanban is alumíniumot gyártó Novelis az elmúlt időszakban bővítette tevékenységét Ázsiában. A vállalat termékei jelenleg több mint 180 autótípusban kaptak helyet, köztük a Ford F-sorozatában, a Range Roverben és a Jaguar XE-ben, de egyre több hibrid és elektromos autóban, így a Chevrolet Voltban, BMW i3-ban és most a Hyundai Ioniqban is megtalálhatóak a Novelis alumínium elemei.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei