Sportváltozatot kap a Hyundai Elantra


A vadonatúj Hyundai Elantra modellkínálata egy valódi sportváltozattal bővül idén, amely turbómotorja mellett agresszívabb külső megjelenést is kap majd.

Tavaly mutatkozott be a Hyundai új generációs Elantra kompakt limuzinja, amelyről már régen sejteni lehetett, hogy a hagyományos kivitelek mellett egy igazi sportváltozat is készül belőle. A korábbi generációból ugyan Amerikában már létezett egy Sport változat, amely viszont 2,0 literes szívómotorjával és gazdagabb felszereltségével inkább csak egy látványmegoldás volt.


Az Elantra amerikai változatának menetpróbáján a gyáriak megerősítették, hogy az új modellből is készül egy Sport elnevezésű verzió, ez azonban már valóban méltó lesz elnevezéséhez. Az eddigi hírek mellett most Dél-Koreában sikerült lencsevégre kapni az Elantra legsportosabb változatát.  
  

Habár az autót szokás szerint vastag álca takarja, a prototípus karosszériájának mérete, vonalvezetése, illetve a jellegzetes Hyundai hűtőmaszk miatt egyértelműen Elantraként azonosítható. A korábban már megismert első kialakításban azonban új elemként jelenik meg a lökhárító alsó részének zongoralakk-fekete fényezése, új betéteket kaptak a fényszórók, amelyek alatt itt vízszintesen futnak a nappali menetfény LED csíkjai.


Oldalról a vadonatúj, fekete betétes krómozott és többküllős könnyűfém felnik tűnnek fel, amelyeken 18 colos gumik feszülnek. Hátul látszólag teljesen érintetlenek maradtak a lámpatestek, lejjebb viszont a Sport modellhez illő, feltűnő duplacsövű kipufogókat helyeztek el. Ugyan teljesen le van takarva, de mintha egy kisebb szárny is lenne a csomagtértető élén.


A belső térben a legnagyobb újítás a vadabb színek használata, amelyek teljesen más fényben tüntetik fel az utasteret. A prototípus belsejében ugyanis mindenhol vörös betéteket helyeztek el az ajtóktól a Sport feliratos hímzésű ülésekig és még a biztonsági öv is pirosban pompázik.


Az új Hyundai Elantra Sport megkapja a Veloster 1,6 literes T-GDI benzines turbómotorját, amihez hétfokozatú duplakuplungos automataváltó is társul majd. Ami viszont nagy újdonság, hogy az Elantra Sport végre független hátsó felfüggesztést kap, amelyre sokan régóta várnak már.


Az új Elantra Sport márciusban mutatkozik be Dél-Koreában és akkor végre minden részletet megtudhatunk az új modell paramétereiről.

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei