Kettős Hyundai győzelem a What Car díjátadón


Az angol What Car? magazin idén már harmadik alkalommal választotta Legjobb városi autónak a Hyundai i10 modellt, amely mellett az ix35 Fuel Cell modellt is díjazták.

Az új generációs Hyundai i10 megőrizte vezető helyét a kategóriában, mivel a What Car? magazin már harmadik éve a koreai minit választotta Legjobb városi autónak, mellette pedig az i10 lett a Legjobb vétel a 10 és 11 ezer fontos kategóriában. Az i10 minőségi kidolgozásával, finom motorjaival, bőséges felszereltségével és praktikumával továbbra is a Volkswagen Up és a Skoda Citigo előtt jár.

„Az i10 figyelemre méltó képességeivel 2014-ben sikeresen letaszította trónjáról a kiváló VW Upot” – mondta Jim Holder, a What Car? Autocar és Pistonheads vezető szerkesztője. „Az idpközben megjelent új vagy frissített konkurenciával szemben az i10 2015-ben is megtartotta vezető helyét, ahogyan most is első lett. Ahogyan az up és a Citigo, az i10 is kényelmes és fürge városi kisautó, amivel könnyű parkolni és olcsó üzemeltetni. A Hyundai mégis jobb minőségű utasteret, finoman járó motorokat, széleskörű felszereltséget és nagyobb praktikumot biztosít. Ezek a tényezők együtt fontosak egy autónál, amivel így könnyebb együtt élni és jobb vezetni.”    


A világ első kereskedelmi forgalomban kapható üzemanyagcellás modelljeként a Hyundai ix35 a konkurens Toyota Miraival megosztva Technológia Díjat kapott a What Car? magazintól. A díjjal a magazin elismeri a Hyundai azon bátorságát, amellyel változást kívánnak elérni az autóiparban. „A technológia támogatói szerint az üzemanyagcella a jövő fenntartható mobilitásának kulcsa” – folytatta Holden. „A kritikusok ezzel szemben a töltőállomások hiányát, a fejlesztések hatalmas költségeit, az üzemanyagcellás technológia jelentős bonyolultságát és az üzemanyagcellás modellek drága fenntartását emelik ki. A zsűrink szerint a vadonatúj technológiának szüksége van korai bajnokokra, így a Hyundai változást kívánó bátorsága üdvözlendő.”

„Immár harmadik éve a Legjobb városi autónak lenni hatalmas elismerés a Hyundai i10 számára” – mondja Tony Whitehorn, a Hyundai Motor UK elnök-vezérigazgatója. „Az i10 továbbra is a legkeresettebb modellünk annak ellenére, hogy mára ez az autó a legidősebb a kínálatban. Az a tény, hogy csupán 2014-ben mutatkozott be, megmutatja, milyen léptékkel fejlődött a Hyundai, ami továbbra is ezt teszi – a Hyundai rendelkezik az autóipar legfiatalabb modellkínálatával, ahol már megvásárolható a jövőt képviselő és a világ első kereskedelmi forgalomban is kapható üzemanyagcellás autója.”


Az ix35 Fuel Cell bemutatása a Hyundai Motor Group azon jövőképének része, amelynek során 2020-ra a környezetbarát járművek piacvezetőjévé kíván előlépni. Ennek érdekében a vállalat az évtized végéig 22 új, alacsony károsanyag-kibocsátású modell bevezetését tervezi, amelyek között lesz 12 hibrid, 6 konnektorról tölthető hibrid, két elektromos és két üzemanyagcellás jármű is.    

Forrás:hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei