Vietnámban a Hyundai áll az eladási listák élén


Dél-Korea legnagyobb autógyártója első alkalommal előzte meg a Toyotát Vietnamban és ezzel a legtöbb autót értékesítette az országban tavaly.

A világpiac ötödik helyén álló Hyundai csoport összesen 62 189 új autót értékesített a délkelet-ázsiai Vietnam autópiacán 2015-ben, amellyel piaci részesedése 29,8 százalékra emelkedett. Eközben az eddig piacvezető Toyota csak 50 285 autót adott el, ami 24,1 százalékos piaci részesedésnek felel meg. A Hyundai csoport ezzel az eredményével értékesítési eredményben és piaci részesedésben most először tudta megverni a japán autóóriást.


Az értékesítési adatok szerint a Kia 71,7 százalékkal növelte eredményét 2015-ben, amelyben nagy szerepe volt a márka K3000 Bongo kisteherautójának, amelyből a tavalyi 8 563 darabbal szemben idén 14 201 darabot értékesítettek


A két évvel korábbihoz képest a Hyundai csaknem megháromszorozta értékesítési eredményét, amelynek hátterében a Grand i10 stabil teljesítménye áll, így a modell 1a tavalyi 8 473 darab után idén 5 873 darabos eredményével Vietnam legnépszerűbb modelljévé lépett elő.


"Amikor a globális autópiacon lassul a bővülés üteme, Vietnam növekedése különösen fontos jelentőséggel bír” – mondta a Hyundai egyik képviselője. „A technológia fejlesztésével és a stratégiai modellek bevezetésével arra fogunk koncentrálni, hogy ez ugródeszkát jelentsen más ázsiai piacok számára is.” 


Vietnam Délkelet-Ázsia leggyorsabban növekvő autópiaca, ahol 2014-ben 43,4 százalékkal, 2015 során pedig 55,3 százalékkal nőttek a gépjármű-eladások. A Hyundai csoport képviselője elmondta, a jövőben nagyobb figyelmet szentelnek a vietnami autópiacnak azért, hogy minél több koreai modell fogyjon az országban.

Forrás: yonhapnews.co.krkoreatimes.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei