Már tesztelik a Hyundai i20 R5 változatát


A Hyundai Motorsport ugyan még csak most kezdte meg az i20 versenyautó R5 változatának tesztelését, az első példányokat viszont már nyár végén szeretnék kiszállítani.

Nagyon szoros programot kell teljesíteni az elkövetkezendő hetekben a Hyundai Motorsport csapatának a vadonatúj i20 versenyautó R5-ös változatával. A versenyistálló még csak most kezdte meg az új változat tesztelését, a vállalat azonban már a nyár végén szeretné átadni az első kész példányokat vásárlóiknak.


Éppen egy hónappal az i20 R5 bemutatása után a projekt új fázisába lépett. Az elmúlt hetekben ugyanis Kevin Abbring elsősorban a dél-franciaországi mellékutakon fogta első alkalommal tesztre az új autót. „Az első teszteken a megbízhatóságra fogunk koncentrálni” – mondja Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport vásárlói sportprogramjának vezetője. „A tervek szerint haladunk és az első R5 modelleknek nagyjából nyár vége felé készen kell lennie.”


Ám a Hyundai sportrészlege nemcsak az új i20 R5 fejlesztésével van elfoglalva, de a csapat felállítása is középpontban van. „A tesztprogramunkhoz új munkaerőt is felveszünk” – magyarázza Adamo, részlegén jelenleg 25 ember dolgozik. „Az R5-öt a vásárlói sportprogram részére fejlesztjük. Habár a Hyundai hivatalosan nem vesz részt egyik csapattal sem, a lehető legjobb szerviz- és támogatási programot szeretnénk kínálni.”


Unatkozni tehát nem fognak a Hyundai Motorsportnál az elkövetkezendő hetekben, mivel a vállalat szoros programot állított össze. „Reméljük, hogy az első autók még az év vége előtt megjelennek Európa nemzeti bajnokságaiban, amit persze 2017-ben még több követ majd” – mondja Adamo.

Forrás: rallye-magazin.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei