Új Hyundai modellek a prágai rendőrségnél


Prágában január végén átadásra került az első néhány Hyundai i30 kombi, amelyet a prágai rendőrség használ majd.

Prága rendőrkapitánysága az összesen 40 darabos Hyundai flotta első néhány darabját a Hyundai Motor Czech képviselőitől vehették át. Az autók a Hyundai Motor Csehországban, a koreai vállalat nosovicei üzemében készültek.

A Hyundai i30 kombi modellek 1,6 literes, közvetlen befecskendezéses benzinmotorral rendelkeznek, amelyhez hétfokozatú duplakuplungos automata váltómű is kapcsolódik. Ezzel a konfigurációval az autók hivatalos vegyes átlagfogyasztása 5,8 liter/100 km. A rendőrség új szolgálati járműveit természetesen felszerelték a legmodernebb figyelmeztető rendszerekkel és hangtechnikával, valamint rádió adó-vevőt és olyan kamerarendszert is beszereltek, amely az autó előtt és mögött történő eseményeket rögzíti. 


A rendőrkapitányság ezekkel az eszközökkel felszerelt autókért darabonként 450 ezer cseh koronát fizetett. A rendőrség képviselői azt is elárulták, korábban egy hasonló felszereltségű, hasonló kategóriájú jármű nagyjából 700 ezer koronába került. A 40 darabos flotta vásárlásával a szervezet megtakarítása meghaladja a 10 millió koronát is.

„Nagyon örülök annak, hogy a cseh rendőrség számára tavaly kiszállított 150 Hyundai ix35 vásárlása után Prága rendőrsége is a mi kiváló minőségű és biztonságos modellünket választotta” – mondta Byung Kwon Sir, a Hyundai Motor Czech elnöke. „Hiszem, hogy az autók sokban segítik majd a prágai rendőrök érdemi munkáját.”


„Nagyon boldog vagyok, hogy ma át tudjuk adni a járőröknek az első új autókat” – mondta Eduard Šuster, a prágai rendőrség igazgatója. „Szeretném emellett mindenkinek megköszönni, akik részt vettek az autók felszerelésében és engedélyeivel kapcsolatos feladatokban is, mivel nekik köszönhetően sikerült ilyen rövid idő alatt és ilyen kedvező áron teljesíteni a megrendelést.”

A Hyundai ezen teljesítése annak a szándéknak újabb bizonyítéka, hogy a vállalat nemcsak a magánvásárlók, de a vállalat és állami szektor lényeges beszállítója legyen.


Forrás: autorevue.czregiony24.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei