A Hyundai megtartotta ötödik helyét


A fejlődő piacok gazdasági nehézségei miatt lassuló kereslet ellenére a Hyundai csoportnak sikerült megőrizni ötödik helyét a világ autóiparában.

Az iparági adatok szerint a két autómárkát tömörítő Hyundai csoport tavaly összesen 8,02 millió autót értékesített a világpiacon, amellyel a vállalat az ötödik legnagyobb globális autógyártó, vagyis megtartotta egy évvel korábbi pozícióját.

A világ legnagyobb autógyártója a Toyota, amely 10,15 millió új autót készített 2015-ben. második helyen a Volkswagen áll 9,93 millió darabbal, harmadik a General Motors 9,84 millió autóval, míg a negyedik Renault-Nissan csoport 8,49 millió autót gyártott tavaly.


A három legnagyobb autógyártó eladásai a korábbi évhez képest csökkentek, amelynek hátterében a fejlődő piacok, így Brazília, Oroszország instabil gazdasága és a nyersanyagok árának esése áll. A Toyota 0,8, a Volkswagen 2,1, míg a General Motors szintén 0,8 százalékkal adott el kevesebb autót tavaly, mint 2014-ben.  

A legnagyobb autógyártók közül a Volkswagen szenvedte el a legsúlyosabb visszaesést a hamis károsanyag-kibocsátási értékeket produkáló dízelmotoros botrányának köszönhetően. az autógyártó tavaly 210 ezer autóval kevesebbet értékesített a világpiacon, mint tavalyelőtt.

„A globális termelési kapacitás folyamatos növelése, az egyes piacokon stratégiailag fontos modellek időszerű bevezetése, a minőségre összpontosító menedzsment és a sportmarketing együttesen fontos szerepet játszanak a Hyundai csoport globális márkaerejének növekedésében” – mondta a Hyundai képviselője.

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei