Egymillió mérföldet tettek meg a Hyundai üzemanyagcellás autói


A Hyundai Tucson Fuel Cell modellek már több mint egymillió mérföldet tettek meg Dél-Kaliforniában, amellyel 385 tonna széndioxidtól kímélték meg a környék levegőjét.

A Hyundai bejelentette, hogy a Dél-Kaliforniában kapható üzemanyagcellás Tucson Fuel Cell modellek ismét ikonikus határhoz értek el, hiszen összesített futásteljesítményük meghaladta az egymillió mérföldet, azaz 1,6 millió kilométert. Mindeközben csupán vízpárát bocsátottak ki magukból, ezzel pedig egy hasonló kategóriájú benzines autóflotta 385 tonnányi széndioxiddal károsította volna a levegőt. A Hyundai közel száz Tucson Fuel Cell modellt értékesített a sorozatgyártású modell 2014. júniusi piaci bevezetése óta   

„Ez a hétszámjegyű futásteljesítmény újabb bizonyítékát adja a Hyundai üzemanyagcellás autóinak károsanyagmentes potenciálját” – mondta Mike O’Brien, a Hyundai Motor America terméktervezési alelnöke. „A Tucson üzemanyagcellás autóinak növekvő flottája által ilyen gyorsan elért egymillió mérfölddel a hátunk mögött bárki könnyen elképzelheti, milyen korlátlan lehetőségei lehetnek a hidrogénnel üzemelő járműveknek a jövőben.”


A járműtulajdonosok beleegyezésével a Hyundai szervizmérnökei bizonyos időközönként futásteljesítmény-adatokat kapnak a Dél-Kaliforniában üzemelő Tucson Fuel Cell modellektől, amelyek alapján kiszámolják az autók összesített futását, valamint ezek alapján ellenőrzik az üzemanyagcellák állapotát.

A Hyundai Tucson Fuel Cell modell számos előnnyel rendelkezik más alternatív üzemanyaggal hajtott járművekkel szemben. Az energiában gazdag hidrogén üzemanyagként akár 425 kilométeres hatótávot is biztosíthat két feltöltés között, ami már közel áll a hagyományos benzines modellek hatótávjához. Továbbá a megtehető távolságot és a teljesítményt is csak kismértékben befolyásolja az extrém hideg vagy forró környezet, amely további nyugalmat biztosít a tulajdonosoknak. Ennél sokkal fontosabb a benzines autókról áttérő vásárlók számára, hogy az üzemanyagcellás autót ugyanannyi idő alatt, vagyis kevesebb, mint 5 perc alatt újratöltheti hidrogénnel  


Végül, de nem utolsósorban az üzemanyagcellás járművek a relatív könnyű és kompakt üzemanyagcelláknak köszönhetően könnyedén beépíthető akár kicsi, vagy nagy autókba, legyen szó városi miniről vagy kompaktról, de akár nagy buszokról vagy teherautókról.

Forrás: prnewswire.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei