Bemutatták a Hyundai HB20 sportváltozatát


A Hyundai brazil képviselete bemutatta a népszerű HB20 kisautó sportváltozatát, amelynek megjelenése a tavaly bemutatott R-spec koncepcióra emlékeztet.

A Hyundai nyilvánosságra hozta az első fotókat a HB20 modell vadonatúj sportverziójáról, amely az Rspec nevet kapta. Az autó elnevezése utal a tavalyi Sao Paulói nemzetközi Autókiállításon bemutatott HB20 R-spec koncepcióra, amelyet akkor figyelemfelkeltésnek szántak.


A szalonon hatalmas volt az érdeklődés a tanulmány iránt, amely alapján a Hyundai Motor Brazil most bemutatta a HB20 sportváltozatát. Ez ugyan nem teljes egészében tükrözi a koncepció formatervét, részleteiben mindenképpen emlékeztet arra. A HB20 Rspec  grafitszínű, méhsejtmintás hűtőmaszkot, fekete külső tükröket, új hátsó lökhárítót és eltérő mintázatú 15 colos alufeniket kapott.


A belső tér jórészt megegyezik a HB20 tavaly ősszel bevezetett frissített változatával, viszont piros színű betéteket kaptak a műszerfal levegőbeömlői és a rádió, valamint az ülések is piros színű sávokat viselnek. Az ülések és a kormánykerék bőrbevonatot is kapott.     


A Hyundai a kompakt modell motorkínálatából csak a nagyobbik, 1,6-os, 122 lóerős változatot kínálja az HB20 Rspec modellhez, amelyet kérhetnek hagyományos hatfokozatú, valamint szintén hatfokozatú automatikus váltóval is.  


A Hyundai még nem közölte az Rspec változat árát, de várhatóan a kínálat csúcsához közeli Comfort Style+ és a Premium kivitel közé helyezi majd el az új modellt. Erre utal, hogy az Rspec-ben nincs multimédiás rendszer, de az új sportmodell nem kapta meg a Premium LED nappali menetfényét sem.   

Forrás: carwale.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei