Gyártásba kerül a Hyundai Santa Cruz


A Hyundai tavaly bemutatott pick-up tanulmánya annyira népszerű volt, hogy a márka képviselői szerint már csak az a kérdés, mikor érkezik az új modell.

A Hyundai HCD-15 Santa Cruz tanulmánya szinte biztosan szériaváltozatban is megjelenik a márka kínálatában. Erről Dave Zuchowski, a Hyundai Motor America elnöke beszélt, aki szerint a hivatalos bejelentés mindössze idő kérdése. „Nem arról van már szó, hogy a döntés miatt szurkoljunk, hanem már arról, hogy kitaláljuk, mikor fogjuk hivatalosan is bejelenteni” – mondta.  

Zuchowski szerint a Hyundai dél-koreai központjában dolgozó vezetők fogják meghatározni, mikor hozzák nyilvánosságra, arról azonban nem beszélt, vajon mikor jelenthetik be a Santa Cuz sorozatgyártását. Zuchowski arra is utalt, hogy Amerika mellett más piacokra is szállíthatnak az új puck-up teherautóból. „Nem vagyok biztos a többi piacban, de a jármű tekintetében más piacok is számításba jöhetnek” – tette hozzá Zuchowski.  


A Santa Cruz a tavalyi Detroiti Autószalon egyik legnépszerűbb bemutatója volt, amelyet követően a Hyundai vezetői gyorsan nekiláttak, hogy a szériaváltozat Szöulban zöld utat kapjon. 2015 decemberében a vállalat állítólag elkészítette az autóhoz kapcsolódó megvalósíthatósági tanulmányt, amely alapján a vezetők döntést hozhattak az autó gyártásáról.   

A Hyundai a Tucson padlólemezére építené a Santa Cruz modellt, amely elsőként lépne színre Amerikában egy dízelmotorral. A szériaváltozat a népszerű kiskategóriás pick-upok szegmensében olyan vetélytársakkal szemben küzdene, mint a Chevrolet Colorado, Toyota Tacoma. A Hyundai belépő szereplőként valószínűleg a legkisebb lesz közöttük, amely elsősorban a fiatalabb, aktív életet élő vásárlóközönséget célozza majd meg az új modellel.

Forrás: autoblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei