Gyártásban a Hyundai Creta Oroszországban


A Hyundai Motor nyáron vezeti piacra vadonatúj Creta modelljét Oroszországban, amelynek előszériás gyártása már meg is kezdődött a vállalat szentpétervári üzemében.

A Hyundai Motor oroszországi gyárában január elején összesen három hétre leállt a termelés, amelyre a Creta modell szerelősorának beállítása miatt volt szükség. A Hyundai Motor Manufacturing Russia időközben megindult gyártósorain a Solaris és Rio modellek mellett már meg is jelent néhány kisterepjáró, vagyis elindult a próbagyártás.


A Hyundai helyi képviselete a Club-creta.ru internetes oldal kérdéseire válaszolva azt is elárulta, a vállalat még a nyáron, de legkésőbb 2016 őszén szeretné bevezetni a Creta modellt a helyi piacra.    


A Hyundai helyben összeszerelt Creta modelljének lokalizációs szintje kezdetben mintegy 30 százalékos, vagyis az alkatrészek 30 százaléka helyi beszállítóktól származik majd. Ezt az arányt azonban fokozatosan 50 százalékra kívánják növelni. Összehasonlításképpen a Solaris lokalizácviós aránya ma 45-47 százalék körül mozog. 2017-re a Creta gyártási kapacitása eléri az évi 100 ezer darabot, később pedig akár 150 ezer kisterepjáró is készülhet az üzemben.  


Az Oroszországban gyártásra kerülő Hyundai Creta 1,6 és 2,0 literes benzinmotorokkal kerül majd a szalonokba, amelyekhez nemcsak első- de összkerékhajtás is rendelhető lesz. Az árakat természetesen egyelőre még titokban tartják, de arra számítanak, hogy a Creta indulóára valahol 1 millió rubel körül mozog majd. Az autó felszereltsége valószínűleg jobban tükrözik majd a Creta indiai változatát, mint a kínai ix25-ét, így több extrát tartalmazhat a helyi változat.  


Az oroszoknál készülő Hyundai Creta modellt nemcsak a hazai piacra, de a környező piacokra is exportálják majd, többek között Fehéroroszországba, Kazahsztánba, Ukrajnába, Azerbajdzsánba, Moldovába , Kirgizisztánba és Üzbegisztánba is.  

Forrás: auto.mail.ru

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei