Terepjáróval bővül a Hyundai amerikai gyárának portfóliója


A Hyundai amerikai gyára a piaci trendek hatására nyár elejétől ismét gyártani kezdi a márka népszerű terepjáróját.

A Hyundai Motor Manufacturing Alabama gyára 2016 nyarának elejétől újra gyártani kezdi a Santa Fe terepjáró Sport, azaz rövidebb változatát azért, hogy ezzel támogassa a Kia Georgiában működő gyárába 2010-ben áthelyezett Santa Fe termelését és ezzel jobban kielégíthessék az amerikai vásárlók igényeit.  

„A mostani piaci helyzetben a kisebb hobbiterepjárók a legnépszerűbbek” – mondta Robert Burns, a HMMA szóvivője. „Az alacsony üzemanyagárak miatt nagy a kereslet a terepjárók iránt, ezért a Hyundai a kapacitás növelésével igyekszik kielégíteni a piaci keresletet, ami a Hyundai Motor Manufacturing Alabama számára is kedvező lehet.”


A terepjárók iránti hatalmas kerelset ellenére Hyundai az alabamai Montgomeryben készülő az Elantra és Sonata modellek iránti érdeklődésnek köszönhetően ismét rekordévet zárt. A munkások 2015 során 384 ezer új autót szereltek össze, ami csak 15 ezerrel kevesebb, mint a gyár névleges kapacitása.

Burns szerint a Santa Fe gyártásának megkezdésével ugyan valószínűleg kevesebb limuzin készülhet a gyárban, ezt azonban a dél-koreai termelésből pótolni tudják, ha erre szükség lesz. azt is hozzátette, a gyár rugalmassága miatt idén elérhetik a teljes kapacitás szintjét, amellyel lefedhetik a keresletet, de a gyár egyelőre nem tervez új munkásokat felvenni.  

Forrás: wbrc.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei