Indiában több Hyundai kelt el, mint Európában


A legfrissebb statisztikai adatok alapján a Hyundai Motor több autót értékesített Indiában, mint egész Európában összesen.

Dél-Korea legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor India egyik vezető személyautó-gyártójaként több autót adott el az országban, mint amennyit a vállalat egész Európában tavaly forgalomba helyezett. Az Indiai Autógyártók Szövetségének adatai szerint a Hyundai 2015-ben összesen 476 001 új autót értékesített Indiában, ami 15,7 százalékkal több, mint 2014-ben. Ezzel szemben a Hyundai összesen 470 130 darab autót szállított az Európai Unió piacaira, ami szintén 10,9 százalékos növekedés az előző évihez képest.     


Mivel az indiai piac bővülését idén ismét 7 százalékosra becsülik, az iparági elemzők szerint az ország az Egyesült Államok és Kína után a Hyundai harmadik legnagyobb piacává válhat. „Az alacsonyabb kamatokkal és benzinárakkal az indiai autópiac további bővülésére lehet számítani.” – mondja a Hyundai egyik képviselője.

A Koreai Autóipari Kutatóintézet számításai szerint Indiában idén 6,3 százalékkal több, összesen mintegy 2,92 millió új autó kelhet el.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei