Komplex töltőállomást nyitott a Hyundai


A Hyundai bejelentette, hogy elkészült új „Fúzió” töltőállomása, ahol elektromos modellek mellett üzemanyagcellás autók újratöltésére is lehetőség nyílik. 

A dél-koreai Gwangju városának Jingok ipari parkjában megnyitott vadonatúj környezetkímélő létesítményben nemcsak elektromos autók töltésére, hanem üzemanyagcellás autók feltankolására is van lehetőség, kiszolgálva ezzel elsősorban a Hyundai üzemanyagcellás ix35 Fuel Cell modelljét, illetve a hamarosan érkező Ioniq elektromos és plug-in változatait is.   

A töltőállomás érdekessége, hogy elsőként a hidrogén infrastruktúra épült ki, a tisztán elektromos járművek töltésére alkalmas oszlopokat csak most helyezték ki. Ez gyakorlatilag követi a Hyundai mostani üzletpolitikai változásait, hiszen korábban a vállalat elsősorban az üzemanyagcellás modellek fejlesztésére koncentrált, most azonban már inkább a plug-in hibridek és elektromos modellek felé fordultak. A komplex megoldást kínáló töltőállomás építési munkálatai júliusban kezdődtek meg, az átadásra pedig január végén került sor.


A Hyundai csoport most elsősorban tanulmányozza a töltőállomás működését, figyelmüket elsősorban a üzemanyagcellás felhasználásra fordítják, de a hidrogén V2G üzleti modellt is vizsgálják, vagyis azt a megoldást, amelynek során az elektromos autók energiát adnak át a velük kapcsolatba kerülő hálózatnak. A komplexum 2016 második felében tovább bővül és CNG és LPG tankolási lehetőséggel is kiegészül majd.

Forrás: insideevs.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei