Hyundai Grandeur vagy Genesis G70


Az új Hyundai Grandeur, vagy inkább egy vadonatúj Genesis modell tesztpéldányát sikerült lefotózni előbb a vállalat németországi fejlesztőközpontjánál, majd Koreában.  

A Grandeur, vagy ahogyan a világ más tájain ismerik, Azera jelenleg futó nemzedéke hiába kiváló autó, megjelenése óta küzd fiatalabb testvérével, a Genesis limuzinnal. Míg utóbbi modellből 2014-ben 29 992 darab, 2015-ben 31 375 darab fogyott, addig a Granderurből két éve csak 7 232, míg tavaly csupán 5 539 darabot vásároltak világszerte.  


Amióta a Hyundai megalapította a Genesis luxusmárkát, a felsőkategóriás típusok, így a Hyundai Genesis G80 néven átkerült az új luxusmárka kínálatába. Egy ideig arról lehetett hallani, hogy a legkisebb G70 lehetne a Grandeur utódja, ám mostanra egyértelművé vált, hogy az autó marad a Hyundai kínálatának csúcsán. Mivel azonban a Hyundai ugyanazon fejlesztőközpontokban készíti a Genesis és a Hyundai következő generációs modelljeit, az álcázott tesztautók még kevesebbet árulnak el az adott modell hovatartozásáról. 


A Genesis márkanév alatt eddig összesen három modell megjelenéséről tudunk biztosan: a nemrég bemutatott G90 mellett a Hyundai Genesis G80-ként újul meg, valamint lesz egy kisebb, G70 nevű modell, amely méretében a BMW 3-as sorozatával lesz azonos kategóriában. Ha megnézzük a most lefotózott tesztpéldány arányait, rögtön eszünkbe juthatnak Peter Schreyer szavai, aki szerint a Genesis modellek hosszú motorháztetővel, rövid hátsó túlnyúlással rendelkeznek majd, amely elegánssá teszi az egész márka megjelenését.


A Genesis modellekkel ellentétben a Grandeur marad elsőkerék-meghajtású modell, amelynek jövőbeli erőforrásairól még nincsenek konkrét információk. A jelenlegi modell a nemzetközi piacra egy 3,3 literes V6-os erőforrással készül, amely mellett Dél-Koreában létezik dízelmotoros és hibrid változat is. A Hyundai nagyratörő környezetbarát tervei alapján várható, hogy ez utóbbi a korábbinál jóval nagyobb szerepet kap majd és nemcsak hazájában, de világszerte is kapható lesz.  


A Grandeur még idén megjelenhet a Hyundai kínálatában, de a Genesis G70 is 2017 körül kerül be a luxusmárka kínálatába. Tekintve tehát, hogy a Hyundai a bemutató előtt nagyjából egy évvel kezdi meg a végső országúti teszteléseit, nem lehet eldönteni, melyik modellről készültek a képek.   

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei