Megújult a Hyundai Santa Fe amerikai változata


A Hyundai a Chicagói Autószalonon mutatta be a Santa Fe és Santa Fe Sport frissített amerikai változatát, amely megújult külsővel és modernebb felszereltséggel rendelkezik.

Megérkezett Amerikába a Hyundai Santa Fe felfrissített modellcsaládja, amely frissebb külső megjelenéssel és korszerű fedélzeti rendszerekkel gazdagodott. Mind a rövidebb Santa Fe Sport, mind pedig a nálunk Grand Santa Fe néven árusított, hosszabb, három üléssoros Santa Fe finom formai átalakuláson esett át, amelyek magukban foglalták az új megjelenésű polírozott hűtőmaszkot, új formájú LED nappali menetfényeket, átdolgozott fényszórókat és hátsó lámpatesteket és ezüstbetéteket is tartalmazó fellépőket is.


A formai megújuláson túlmenően a Hyundai jelentős mértékben fejlesztette az autó technológiai színvonalát is. Az autó fedélzeti szórakoztató és információs rendszerének legújabb kapcsolódási lehetőségei mellett a legmodernebb biztonsági asszisztensek is megjelentek, többek között távolságtartó sebességszabályozó, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, gyalogost is felismerni képes autonóm vészfékrendszer, illetve automata távfényszóróval rendelkező adaptív világítás.   


Új elemként háromféle vezetési módozat választható a Santa Fe modelljeihez: Sport, Eco és Normal. A Hyundai továbbra is elsőkerék- és összkerékhajtási rendszerrel kínálja a Santa Fe modelleket, amelyek alapváltozata egy 2,4 literes, 185 lóerős benzinmotort kap, amely mellett egy turbófeltöltős, kétliteres és 245 lóerős változat is elérhető a Sport modellekhez, míg a hétszemélyes Santa Fe továbbra is egy 3,3 literes, 290 lóerős V6-ossal rendelhető. A Santa Fe és Santa Fe Sport összes változatát kizárólag hatfokozatú automatikus váltóval gyártják.  


Az új Santa Fe és Santa Fe Sport a korábbiakhoz hasonlóan hosszú szériafelszereltséggel rendelkezik, amelyben a tolatókamera, automata fényszórók, LED fényszóróbetétek, nappali menetfények, kormányról vezérelhető, telefonkihangosítóval rendelkező rádió és sebességtartó automata is megtalálható. A navigációval felszerelt modellekbe immár beköltözött az Android Auto alkalmazás, amely összekapcsolódva a vezető okostelefonjával képes annak megjeleníteni a fedélzeti érintőképernyőn.


A Hyundai opcióként választható Blue Link rendszere egy sor biztonsági és diagnosztikai funkcióval gazdagítja az autó felszereltségét, amely akár távoli indítást és klímaszabályozást, lopott jármű felkutatását és távvezérelt ajtónyitást és zárást is magában foglalhat.


Az új modell Sport változata 25 350 dolláros (kb. 6,8 mFt), míg a Santa Fe 30 800 dolláros (kb. 8,3 mFt) indulóáron máris elérhető a Hyundai amerikai kereskedőhálózatában. Nyártól pedig már nemcsak a Kia Motors, dea Hyundai amerikai üzemében az Elantra és Sonata modellek mellett is készül majd az autó, így biztosítva még nagyobb elérhetőséget a terepjárók iránt különösen fogékony amerikai piac számára.  


Forrás: carscoops.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei