Rekordszinten a Hyundai piaci részesedése Brazíliában


A brazil autópiac szűkülése ellenére a Hyundai Motor piaci részesedése soha nem látott szintre emelkedett januárban.

Dél-Korea vezető autógyártójának piaci részesedése rekordszintre emelkedett Brazíliában annak ellenére, hogy a brazil gazdaság lassulása miatt az autóvásárlások száma is drasztikusan csökkent az országban.

A Hyundai Motor összesen 14 803 autót értékesített múlt hónapban, amivel az összes eladások 9,9 százalékát mondhatja magáénak. A Hyundai Motor még soha nem ért el ilyen magas arányt a brazil autópiacon, korábbi rekordját tavaly októberben 9,1 százalékkal érte el a vállalat.  

A piaci arány emelkedése a brazil autópiac egészének csökkenése közben következett be, amely 149 699 autó eladásával 38,6 százalékot zuhant a tavaly év eleji eredményéhez képest. A Hyundai Motor is 15,7 százalékkal kevesebb új autót értékesített, mint 2015 első hónapjában.


A Hyundai kínálatában kifejezetten a brazil vásárlók igényei alapján kialakított és tavaly felfrissített HB20 modell sokat lendített a márka brazil piaci szereplésén. A kompakt kisautó három változatából összesen 8988 darab fogyott januárban, amellyel a modell második helyen áll a 12 952 darabos Chevrolet Onix modell mögött.

„A lassuló gazdaság miatt csökkenő autóeladások ellenére a Hyundai tovább bővíti piaci jelenlétét Brazíliában” – mondta a vállalat képviselője. „Ezzel a lendülettel a márka történetében először hamarosan akár kétszámjegyű piaci részesedésre is számíthatunk.”

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei