Két éve érkezett a Hyundai Mexikóba


A Hyundai Motor már két éve kezdte meg működését Mexikóban, ahol folyamatosan fejlődik egy folyamatosan változó piacon.   

A Hyundai Motor Mexico kínálata jelenleg négy modellből tevődik össze: a Grand i10 és annak lépcsőshátú változata, az új Elantra, a turbóváltozattal kiegészített Sonata, amely mellett nemrég bevezetésre került a Tucson új generációja is.


A Hyundai összesen 48 884 új autót értékesített 2014 májusa és 2016 április vége között. Ezek közül 23 százalékos arányával legnépszerűbb a Grand i10 ötajtósa, ezt követi 21,8 százalékkal a Grand i10 Sedan, ugyanennyivel az Elantra és 16,1 százalékkal az ix35 következik, majd utódja, a Tucson 12,5 százalékot képvisel, míg a legdrágább Sonata 4,6 százalékkal zárja a sort.   


A koreai márka jelenleg a kilencedik helyen áll a Mexikóban kapható autómárkák között, ami 2,3 százalékos piaci részesedésével kiemelkedőnek számít a hatalmas versenyt vívó autómárkák közé újonnan belépett Hyundai számára. A kereskedőhálózat jelenleg 45 tagból áll, amely 2016 végéig 50-re bővülhet.

Csak idén áprilisban 3 053 darab Hyundai modell kelt el Mexikóban, ami új rekordot jelent a Hyundai Motor Mexico történelmében. A Hyundai csoport összességében is rekordot könyvelhetett el áprilisban, hiszen testvérmárkájuk, a Kia Motors tavaly júliusban kezdődött mexikói tevékenysége legjobb hónapjaként 4 003 új autót tudott eladni.

A márka számos szegmensben nyújt versenyképes ajánlatot mexikói ügyfeleinek, amelynek hatására további bővülésre számítanak.

Forrás: mundoejecutivo.com.mxkoreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei