Innovációs díjat nyert a Hyundai


A német Autóipari Menedzsment Központ idén a Hyundainak ítélte oda innovációs díját, mert tavaly a koreai cég mutatta be a legtöbb alternatív meghajtású újítást.

A Hyundai Motor első alkalommal vehette át az Autóipari Menedzsment Központ innovációs elismerését, amelyet a vállalat az Alternatív Erőforrások kategóriájában kapott. Tavaly ugyanis egyelten más autógyártó sem mutatott be annyi alternatív meghajtású erőforrásokkal kapcsolatos innovációt, mint a Hyundai Motor. A rangos AutomotiveINNOVATIONS az olyan kiemelkedő autóipari fejlesztések számára adják át minden évben, amelyek „érzékelhető vásárlói előnyt kínálnak”.A díjazottakat a neves németországi Autóipari Menedzsment Központ (CAM) és PriceWaterhouseCoopers (PwC) konzulens cég választja ki.  


A díjátadó gálán Markus Schrick, a Hyundai Motor Deutchland ügyvezetője vehette át az elismerést. A CAM és a PwC ezel a díjjal elismerte a Hyundai Motor környezetbarát járművek új generációjának fejlesztésében betöltött úttörő szerepét. Ennek legújabb bizonyítéka az új Hyundai Ioniq, amely a világ első olyan autója, amelyet háromféle elektromos hajtáslánccal is meg lehet vásárolni. Az Ioniq hibrid és elektromos változata még az idei év második felében kapható lesz, amelyeket 2017-ben követ a plug-in hibrid változat. Az Ioniq érkezésével a Hyundai Motor lesz az egyetlen olyan autógyártó, amely összesen négyféle elektromos hajtásláncot kínál: hibrid, plug.in hibrid, elektromos és üzemanyagcellás. 2013. februárjában a Hyundai Motor lett az első olyan autógyártó, amely tömeggyártásban termeli és értékesíti hidrogénhajtású üzemanyagcellás autóját, az ix35 Fuel Cellt.   

A Hyundai márka azonban nemcsak az alternatív erőforrások terén innovatív. A CAM és a PwC szerint a Hyundai összes részlegében 42 százalékkal nőttek az innovációk 2015. során, így a vállalat egyike az öt leginnovatívabb autógyártónak.  


Az AutomotiveINNOVATIONS díját 13 kategóriában ítélik oda, amelyek között megtalálható a leginnovatívabb autógyártó, a leginnovatívabb autómárka, hagyományos meghajtó-rendszerek, alternatív erőforrások, biztonsági rendszerek, összekapcsolt autók és járműkoncepciók is. a döntést a CAM 19 globális autógyártó csoportjának innovációs adatbázisa alapján hozzák meg, amelynek során idén 60 márkát vizsgáltak meg. A 11. alkalommal odaítélt díjakra közel 1 500 innováció volt esélyes, ami új rekordnak számít. A díjakra csak olyan innovációk pályázhattak,a melyeket legalább prototípus szintjén már valahol bemutattak.      

Forrás: globalpr.hyundai.com 

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei