Több elektromos autón dolgozik a Hyundai


A Hyundai környezetbarát járműfejlesztési részlegének vezetője nemrég elárulta, hogy a vállalat minden eddiginél nagyobb hatótávú elektromos modell kifejlesztésén dolgozik.

Néhány hete már felröppent egy hír, amely szerint a Hyundai Motor 2018-ban egy olyan hobbiterepjárót kíván bemutatni, amelynek elektromos hajtáslánca a koreai ciklus szerint akár 320 kilométer megtételére is elegendő lesz. Ez a mostani EU szabvány szerint számolva azt jelenti, hogy az autó képes lesz 400 kilométernél is többet megtenni egyetlen feltöltéssel.


Ez azonban még csak a kezdet. A Hyundai környezetbarát járműfejlesztési részlegének vezetője, Ki Ahn Byung egy interjúban azt is elárulta, hogy a vállalat valójában két különálló elektromos modell fejlesztésén dolgozik. Az egyik egy 320 kilométerre képes modell, amely 2018-ra készül el (ez lesz a terepjáró), míg a másik egy olyan modell, amely az évtized végén, 2020-ban várható és amelynek hatótávja a 400 kilométert (EU ciklus szerint akár 570 km) is eléri. 


A Hyundai egyelőre nem közölt egyéb részleteket a fejlesztés alatt álló elektromos autóiról, így egyelőre azt sem lehet tudni, hogy a nagyobb hatótávolságú modell milyen karosszériát kap majd. Byung annyit azonban elárult, hogy a nagyobb hatótávot nyilván nagyobb kapacitású akkumulátorokkal érik el, emellett azonban nagy szerep jut az energiasűrűség és a vezérlőelektronika fejlesztésének is.


Az idén piacra kerülő, 250 kilométeres hatótávval rendelkező Ioniq Electric modell 28 kWh-s akkupakkot kap, míg a jövőre bemutatkozó konkurens Chevrolet Bolt EV 320 kilométeres hatótávját 60 kWh-s akkumulátor segíti, a Tesla Model S-ben pedig 70 és 90 kWh-s csomagot választhat a vásárló.  


Az elektromos modellek fejlesztése a Hyundai nagy környezetbarát stratégiájának részét képzik, amelynek során az évtized végéig összesen 26 hibrid, konnektoros hibrid, kizárólag elektromos és üzemanyagcellás modell megjelenésére számíthatunk.

Forrás: cnet.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei