Újabb neves formatervező igazolt a Hyundaihoz


A Hyundai bejelentette, hogy sikerült szerződtetnie a korábban a Bentley formaterveiért felelős világhírű SangYup Leet, akit júniustól a Hyundai Design Centerének alelnökének neveztek ki. 

A legkiválóbb luxusautók formatervezési tapasztalataira építkezve Lee ezentúl Luc Donckerwolke oldalán a Hyundai és a Genesis márkák külső és belső formaterveinek, színeinek és anyagainak stratégiáján és irányzatán dolgozik majd.   


„Miközben külföldön dolgoztam, koreaiként a Hyundai Motor innovatív formatervei és a vállalat meglepetésszerű növekedése mindig is büszkeséggel töltött el” – mondja Lee. „Most pedig szeretnék én is hozzátenni ehhez azzal, hogy világelső autóipari formaterveket készítünk a Hyundai és Genesis márkák számára.”

„Lee alelnök már bizonyított a világ legnevesebb autóipari formatervezői között. Új kihívásokat és innovációkat kereső dizájnfilozófiája tökéletesen illeszkedik a Hyundai Motor alapelvéhez” – mondta Luc Donckerwole alelnök.   


SangYup Lee közismerten híres koreai sztárdizájner a globális autóiparban. A koreai Hongik Egyetem szobrászszakán és a kaliforniai Art Center College of Design formatervező iskolát elvégezve a Pininfarina és a Porsche Design Centernél kezdett el dolgozni. Lee 1999-ben csatlakozott a General Motors csapatához, ahol olyan tanulmányautókat készített, mint a Camaro Concept, amely a Transformers mozifilm Corvette Stingray Conceptjeként vált világhírűvé.      

Lee később vezető formatervezőként a Volkswagen csoport amerikai részlegéhez igazolt, ahol a Volkswagen, Audi, Porsche és Lamborghini modellek formáiért lett felelős. 2012. végéig a Bentley Motors Limitednél az autók külső formatervezési részlegének vezetője volt.

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei